Politik fra rødderne

Alt efter, hvem man spørger, skal kommunerne have mere eller mindre frihed til at handle etisk. De Radikales udenrigsordfører Zenia Stampe opfordrede forleden til en bred forbrugerboykot af israelske varer. I dag siger partiets kommunalordfører, Helle Løvgreen Mølvig, til Kommunen, at beslutningen skal komme oppefra. 
Foto: Polfoto
Alt efter, hvem man spørger, skal kommunerne have mere eller mindre frihed til at handle etisk. De Radikales udenrigsordfører Zenia Stampe opfordrede forleden til en bred forbrugerboykot af israelske varer. I dag siger partiets kommunalordfører, Helle Løvgreen Mølvig, til Kommunen, at beslutningen skal komme oppefra. Foto: Polfoto

Kommuner er dybt uenige om Israel-boykot

Forslag om kommunal boykot af israelske varer splitter forvaltninger på tværs af landet. Flere steder har man afvist at stemme om det. EL og to radikale rådmænd vil afsøge, om kommunal indkøbspolitik kan indeholde udenrigspolitisk stillingtagen.

 etik

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Kommunalpolitikere fra Enhedslisten (EL) og Radikale Venstre (R) har i løbet af sommeren på tværs af landets kommuner foreslået at boykotte israelske varer som del af den kommunale indkøbspolitik.

Boykotten blev lanceret som et svar på Israels voldelige fremfærd i Gazastriben.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57