Kommunen.dk
MENU
En hjertestarter koster 
omkring 15.000 kroner. Det er de færreste kommuner, der forklarer deres fravalg med økonomiske argumenter. Foto: Polfoto
En hjertestarter koster omkring 15.000 kroner. Det er de færreste kommuner, der forklarer deres fravalg med økonomiske argumenter. Foto: Polfoto

Kommuner dropper hjertestartere på plejecentre

Kommuner dropper hjertestartere på plejecentre

Kun hver fjerde kommune hænger hjertestartere op på de kommunale plejecentre. Langt de fleste kommuner vil ikke tage stilling til spørgsmålet, viser rundspørge.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når beboerne på kommunale plejecentre falder om med hjertestop, skal kun de færreste forvente at blive genoplivet med hjertestarter. Kun hver fjerde kommune har nemlig valgt at opsætte hjertestartere på deres plejecentre. Det viser en rundspørge, som Kommunen har lavet. 35 af de 59 kommuner, der har svaret på rundspørgen, har enten slet ikke taget stilling til spørgsmålet eller overladt det til de enkelte plejecentre at afgøre, hvorvidt der skal sættes hjertestartere op eller ej. Og det høster kritik hos både Ældre Sagen og TrygFonden.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.