Politik fra rødderne

Kommuner anbringer stadigt færre børn

Antallet af kommunale anbringelser af børn falder. Socialdemokraterne og Børnerådet slår alarm, men socialministeren frikender kommunerne. 

 udsatte

Af Redaktionen | [email protected]

For fjerde år i træk bliver stadig færre udsatte børn og unge anbragt uden for hjemmet. I Ankestyrelsens statusopgørelse over kommunale anbringelser i 2010 er der således betydeligt færre afgørelser end de foregående år. Selvom kommunerne endnu kan nå at indberette afgørelser fra sidste år, er der således langt fra de 3.048 nyanbringelser i 2009 til de 2.521, der foreløbig er blevet indberettet for 2010 og endnu længere til de foregående år. 

Hos KL har man tidligere forklaret fald i antallet af anbringelser med bedre forebyggelse og kaldt tendensen for en succes. Men den forklaring giver Socialdemokraternes socialordfører ikke meget for.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57