Politik fra rødderne

Kommunalvalgets ‘taber-vælgere’ udvikler politikerlede

Borgere, der har stemt på partier, som ikke opnår indflydelsesrige poster efter et kommunalvalg, mister tillid til hele byrådet, viser ny forskning.

 kommunalval 2013

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

At heppe på et hold, der taber deres vigtigste kampe, er surt. Det ved alle fodboldfans. Men fra at være skuffet over et nederlag til at mistro hele ligaen er der alligevel langt. I kommunalpolitik er det imidlertid sådan, at hvis ens foretrukne 'hold' - parti - ikke indgik i konstitueringsaftalen, og dermed ikke fik del i de indflydelsesrige pos-ter efter valget, mister man tillid til sine lokalpolitikere generelt. Det er en af konklusionerne i en kommende bog om sidste kommunalvalg, ’KV09: Analyser af kommunalvalget 2009’, redigeret af Jørgen Elklit og Ulrik Kjær.

Skrøbelig tillid

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57