Kommunen.dk
MENU

Kommunalvalgets ‘taber-vælgere’ udvikler politikerlede

Kommunalvalgets ‘taber-vælgere’ udvikler politikerlede

Borgere, der har stemt på partier, som ikke opnår indflydelsesrige poster efter et kommunalvalg, mister tillid til hele byrådet, viser ny forskning.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

At heppe på et hold, der taber deres vigtigste kampe, er surt. Det ved alle fodboldfans. Men fra at være skuffet over et nederlag til at mistro hele ligaen er der alligevel langt. I kommunalpolitik er det imidlertid sådan, at hvis ens foretrukne 'hold' - parti - ikke indgik i konstitueringsaftalen, og dermed ikke fik del i de indflydelsesrige pos-ter efter valget, mister man tillid til sine lokalpolitikere generelt. Det er en af konklusionerne i en kommende bog om sidste kommunalvalg, ’KV09: Analyser af kommunalvalget 2009’, redigeret af Jørgen Elklit og Ulrik Kjær.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.