Politik fra rødderne

Kommunale ledere skal tage springet - og turde dumme sig

Frivillighed, teknologi og offentlig-private samarbejder spiller alle en central rolle i opbygningen af fremtidens kommune, men øverst på programmet står udvikling af det politiske lederskab. Sådan lød budskabet i kor fra deltagerne på konferencen ’Fremtidens Kommune’. 

 fremtidens kommune

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Fremtiden rejser sig på Københavns rådhusplads, hvor det langsomt fremadskridende metrobyggeri kan spejle sig i Dansk Industris nyopførte hovedkvarter. Også på pladsens modsatte side, bag vinduerne til det fredede Palace Hotel er fremtiden under konstruktion. Her har borgmestre og kommunaldirektører fra hele landet sat hinanden stævne for at diskutere udsigterne for kommunestyret. En institution som ifølge samtlige deltagere på konferencen må arbejde på at forny sig selv gennem ikke alene nye arbejdsformer og samarbejder, der kan afhjælpe krisen, men også en gennemgribende omskabelse af ledelsesidentiteten.

”Det lokalpolitiske råderum indsnævres, og der anerkendes mindre ret til forskellighed. Der er en enorm centraliseringsbølge i gang, og det er bekymrende,” lyder det indledningsvis fra KL’s formand Erik Nielsen (S), som lægger op til en udforskning af kommunernes potentialer og de største forhindringer for at indfri dem. Og til en brainstorm om, hvad kommunerne kan gøre for at gen-erhverve styringen med sig selv, samtidig med at de retter op på økonomien.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57