Politik fra rødderne

Kommunale hjemmesider uforberedte på krise

Med lukningen af kriseinfo.dk står kommunerne over for en stor udfordring, for mange kommunale hjemmesider er ikke parate til en katastrofe, viser Kommunens undersøgelse.

 katastrofe

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Kog vandet – ellers risikerer du at blive syg. Meldingen om et uacceptabelt højt niveau af bakterier i vandet i hovedstadsområdet i august sidste år fik københavnerne til at storme ind på kommunens hjemmeside. Så mange ville læse om, hvem der blev ramt, og hvad de skulle gøre, at hjemmesiden bukkede under i flere timer. Derfor blev borgerne opfordret til i stedet at søge informationer på Beredskabsstyrelsens hjemmeside kriseinfo.dk.

Vandforureningen er den eneste situation i løbet af de sidste tre et halvt år, hvor kriseinfo.dk for alvor fik en vigtig funktion. Men ulykken er samtidig eksemplet på, at kriseinfo.dk faktisk var en mulig støtte og backup for kommunerne i tilfælde af alvorlig krise.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Kommunikation

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57