Kommunen.dk
MENU
I den kommende weekend vil Køln flyde over med øl, flirt og vovede kostumer. Eller rettere: Det plejer Køln på denne tid af året, hvor der fejres karneval i den frivole by ved Rhinen. Efter de voldelige og seksuelle overgreb nytårsnat vil festen i år være præget af et stærkt politiopbud, mens alverdens medier vil berette om, hvorvidt kølnerne holder en armslængdes afstand til fremmede, som det hed i overborgmester Henriette Rekers sikkerhedsanvisning - en udmelding, der generelt vurderedes som et hovedløst knæfald for gerningsmændenes angreb på kvinders ret til frihed og seksuel selvbestemmelse.
Foto: Frank Augstein/AP/Polfoto
I den kommende weekend vil Køln flyde over med øl, flirt og vovede kostumer. Eller rettere: Det plejer Køln på denne tid af året, hvor der fejres karneval i den frivole by ved Rhinen. Efter de voldelige og seksuelle overgreb nytårsnat vil festen i år være præget af et stærkt politiopbud, mens alverdens medier vil berette om, hvorvidt kølnerne holder "en armslængdes afstand til fremmede", som det hed i overborgmester Henriette Rekers sikkerhedsanvisning - en udmelding, der generelt vurderedes som et hovedløst knæfald for gerningsmændenes angreb på kvinders ret til frihed og seksuel selvbestemmelse. Foto: Frank Augstein/AP/Polfoto

Køln: Fem svar på en uoverskuelig skandale

Køln: Fem svar på en uoverskuelig skandale

De hæmningsløse overgreb i Køln nytårsnat har skabt voldsom debat om indvandring, friheds­idealer og kultur­sammenstød i hele den vestlige verden. Men hvad ved vi om det uoverskuelige begivenhedsforløb og dets politiske konsekvenser her en måned senere?

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvad ved vi om begivenhederne?

Nytårsdag berettede Kølns politi udadtil om en "overvejende rolig nat". Det var så langt fra sandheden, at det endte med at koste politimes-ter Wolfgang Albers jobbet - manden, der også havde ansvaret for at takke nej til forstærkning.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.