København snakker om sex og borgerrettigheder på thai

Mens man i resten af landet ikke ’kan se’ de prostituerede, kigger man i København kvinderne i øjnene. Kommunens kulturformidler Niracha Andersen har hjulpet 22 thaikvinder ud af prostitution. 

 tema: prostitution i provinsen

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

I stueetagerne i Oehlenschlægersgade på Vesterbro i København blinker røde lyskæder om kap for at lokke kunder til. Thaimassageklinikkerne ligger klinet op af hinanden, og når dørene bliver åbnet, kommer små, letpåklædte kvinder til syne. Det er i disse gader, at Niracha Andersen – kommunens thailandske kulturformidler – har sin arbejdsgang: ”Det er nemt for mig at komme i snak med kvinderne, fordi jeg selv er thailænder. Vi er ligesom i øjenhøjde,” fortæller Niracha, der er ansat på Københavns Socialcenter som et led i kommunens EXIT-pakke. Hendes arbejde er at opsøge klinikkerne og hjælpe med at få gelejdet kvinderne videre i samfundssystemet:

”Omkring halvdelen kender ikke deres borgerrettigheder i Danmark – de lever på en mentalitet, hvor de selv skal tjene penge til alt,” siger Niracha, der samtidig fungerer som omsorgsperson og støttekontakt for de mange slidte skæbner, der har vold, voldtægt og verbale øretæver med i bagagen. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57