Kommunen.dk
MENU
Omkring 30 lande – deriblandt Danmark – deltog i en konference i Paris den 15. september, hvor indsatsen mod IS var på dagsordenen.
Foto: Polfoto
Omkring 30 lande – deriblandt Danmark – deltog i en konference i Paris den 15. september, hvor indsatsen mod IS var på dagsordenen. Foto: Polfoto

Koalition med mange dagsordener

Koalition med mange dagsordener

Sammen med flere lande, blandt andet fra regionen omkring Irak og Syrien, har Danmark meldt sig under fanerne for at bekæmpe Islamisk Stat. Men alliancens medlemmer har ifølge eksperter meget forskellige grunde til at deltage.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En fælles front mod en fælles fjende. Sådan kunne billedet umiddelbart godt se ud, efter 42 lande proklamerede, at de vil gå sammen om at bekæmpe Islamisk Stat. Men ifølge eksperter tegner der sig under overfladen et mere broget billede af alliancen, der langtfra har samme interesser i at deltage i koalitionen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.