Politik fra rødderne

Klimadukse risikerer at miste pusten

En række kommuner er godt i gang med at udvikle strategisk energi planlægning, viser nyt ph.d.-projekt. Men staten skal tage ansvar for den overordnede koordinering, hvis ikke de gode initiativer skal løbe ud i sandet.

 fossilfri

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Den kommunale planlægning befinder sig i et limbo. En række kommuner landet over har klare ambitioner om at tilpasse energiforsyningen til en målsætning om at blive fri for fossile brændsler. Men hvis ikke staten snart får klargjort, hvad kommuner har ansvaret for, og hvilke redskaber de kan benytte, risikerer frontløberne at ramme ind i for mange barrierer og miste motivationen.

”Den kommunale planlægningsopgave skal defineres på ny i forhold til ambitionen om, at vi skal gøre os fri af fossile brændsler, og der skal afsættes midler til planlægningen,” siger Karl Sperling, videnskabelig assistent ved Institut for Planlægning, Aalborg Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57