Politik fra rødderne

KL presses på sundheds dagsordenen

Regionerne slår nu tilbage mod kommunernes strandhugst i det nære sundhedsvæsen. Med evalueringen af kommunalreformen i hånden kan regionerne befæste deres rolle på området. 

 kommunalreform

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Med kommunalreformen i bakspejlet har KL de senere år rettet det strategiske blik stift mod sundhedsområdet. Nye centraliserede supersygehuse er på vej, og med det åbner der sig en helt ny boldgade af aktiviteter og opgaver, som skal indlemmes i den kommunale opgaveportefølje under overskriften ’det nære sundhedsvæsen’.

Ved KL’s politiske topmøde i Aalborg sidste år blev knivene for alvor hvæsset til kamp med udmeldingen, at kommunerne agter at overtage langt flere af sygehusenes sundhedsopgaver. En klar krigserklæring mod regionerne og et stærkt signal til regeringen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57