Politik fra rødderne

Illustration: Jenz Koudahl / Spild af tid
Illustration: Jenz Koudahl / Spild af tid

Kirker bekriger kommunale vindmøller

Som en statslig interesse får kirke­stifterne i flere sager Natur­styrelsen til at nedlægge veto overfor kommunale vindmølleprojekter. Helt uforståeligt, at kirken har den magt i dagens Danmark, mener flere politikere.

 landlig idyl

Af Morten Munkholm | [email protected]

Planlægger din kommune at opføre store vindmøller i nærheden af dit hjem, kan du klage, men du har ingen mulighed for at nedlægge veto mod byggeriet. Ligger der til gengæld en kirke, hvorfra der enten er udsigt til møllerne eller som ses i forbindelse med møllerne, så kan der nedlægges veto mod projektet. Og det bruger kirkestifterne i stadig flere sager - også selvom møllerne opføres mere end to kilometer væk.

Kommunen har fået aktindsigt i ti sagsforløb indenfor de seneste fem år, hvor Naturstyrelsen på vegne af Kirkeministeriet har nedlagt veto mod et kommunalt vindmølleprojekt. Flere af sagerne er fortsat uafklarede, mens andre er droppet, fordi projektet enten er stoppet eller stiftet har trukket sin indsigelse tilbage efter forhandlinger. I to tilfælde har Naturstyrelsen måttet trumfe en afgørelse igennem, fordi kirkestiftet og kommunen ikke selv kunne blive enige.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Klima

Kultur

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57