Kommunen.dk
MENU
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Kampen om den politiske fortælling

Kampen om den politiske fortælling

De progressive partier taber terræn, fordi de ikke har evnet at holde fast i deres værdisæt, lyder analysen fra den tyske forsker i politisk framing Elisabeth Wehling. I stedet for at adoptere de konservatives kontekst bør de præsentere deres egen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Med få dage til valget i Storbritannien i 2010 tørner de tre partiledere David Cameron, Gordon Brown og Nick Clegg sammen i endnu en debat. Debatten står i krisens tegn. Mest interessant er duellen mellem Labours leder, daværende premierminister Gordon Brown, og den konservative David Cameron. Der har skullet træffes svære beslutninger i Labour-regeringen, og Gordon Brown gør sit for at forsvare sig med hardcore facts om økonomi, skat, sundhedssystemet og illegale immigranter. Samtidig angriber Labour-lederen konstant David Cameron for at ville forgylde de rige og bringe de gode løsninger i uføre. Gordon Brown taler i konkreter, mens David Cameron taler om værdier. De konservative vil skære i topskatten, fordi de tror på, at man skal beholde flere af de penge, man har arbejdet hårdt for. De vil ikke understøtte arbejdsløse, der nægter at tage imod de job, de får tilbudt. Og da debatten tager sin afslutning, bliver værdisnakken fuldført.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.