Politik fra rødderne

Foto: Peter Hove Olesen / Polfoto
Foto: Peter Hove Olesen / Polfoto

Jylland er bedst til sundhedsudligning

Den kommunale medfinansiering af sundhedsudgifterne (KMF) øger uligheden mellem kommunerne. Jyske kommuner er vinderne, mens nordsjællandske og københavnske er taberne.

 sundhed

Af Per Vinther | [email protected]

Kommunerne skal være med til at betale, hver gang deres borgere bliver indlagt. Det gør de gennem kommunal medfinansiering (KMF), hvis formål blandt andet er, at kommunerne har incitamenter til at sikre, at deres borgere er sunde og raske og ikke bliver indlagt mere end nødvendigt.

Men med et tilbageført beløb på 720 millioner kroner i 2014 og 941 millioner kroner i 2015 er den kommunale medfinansiering i praksis en ekstra kommunal udligningsordning. Den skaber vindere og tabere, og polariseringen mellem vindere og tabere er blevet forstærket de seneste år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57