Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Job til nytte for både unge og samfund

Debat/ Job til nytte for både unge og samfund

12. dec. 2019
Kristian Lausten Madsen
KRISTIAN LAUSTEN MADSEN
TIDLIGERE LANDSFORMAND
VENSTRES UNGDOM
Email
Formand for Venstres Ungdom vil have landets kommuner til at tage ved lære af Greve for at få unge ledige på rette vej.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Ungdommen er en spændende tid, hvor identiteter skabes, og afgørende valg for fremtiden skal træffes. Særligt som ung skal man navigere i et felt af muligheder inden for uddannelse og arbejdsmarked, som kan virke helt uoverskueligt.
For to ud af tre kontanthjælpsmodtagere på under 30 år har mindst en af forældrene også været på kontanthjælp. Her man kan tale om et af de klareste eksempler på negativ social arv.

Som samfund bør vi ikke blot acceptere, at man arver et liv på kontanthjælp fra sine forældre. Vi ved, hvordan et liv uden for arbejdsmarkedet, et liv uden kolleger og et arbejde at stå op til om morgenen leder til ensomhed og endda dårligere helbred. Så lad os ikke acceptere en livsvej på kontanthjælp for unge mennesker. Lad os bryde den sociale arv og undgå at begå de samme fejl, som forældrene oplevede, da man ikke turde stille krav.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.