Politik fra rødderne

Jagt på bedragere <br />kan give bagslag

Det er nødvendigt, at kommuner sætter ind over for socialt bedrageri. Men indsatsen kan true retssikkerheden og skabe en usund kultur af mistænke liggørelse, advarer eksperter.

 straf

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Opfordringer til at anmelde naboen, tjek af ældre borgeres og førtidspensionisters bankkonti og frit lejde-aktioner. Det er nogle af de lovlige metoder, som kommuner over hele landet benytter for at få bugt med socialt bedrageri. Men ønskerne til øgede beføjelser er mange, og nogle kommuner har allerede bevæget sig på den forkerte side af loven med blandt andet systematisk overvågning ved mistanke om fusk.

Nu advarer en række juridiske eksperter om, at kommunerne påtager sig opgaver, som hører hjemme hos politiet og domstolene. Til skade for borgernes retssikkerhed.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57