Politik fra rødderne

Ironi er danske taleskriveres favoritingrediens

Professionelle taleskrivere er begyndt at vinde indpas i Danmark. Mens amerikanske politiske taler er fulde af patos, satser danske taleskrivere på lune, ironi og jordnære betragtninger.

 talekunst

Af Eva Aagaard | [email protected]

Da Obama holdt sin sejrstale i 2008 foran 240.000 begejstrede tilhørere i Green Park i Chicago viste han tydeligt, at det stadig kan betale sig for en politiker at holde taler, som river tilhørerne med og fremkalder tårer, jubel og klapsalver.

De seneste år har talekunsten også vundet terræn i Danmark, og politikerne er begyndt at ansætte og åbent annoncere efter professionelle taleskrivere. Mens Obama og andre amerikanske politikere holder højtidelige taler, som indgyder tilhørerne store følelser, er stilen en helt anden i Danmark. Danske taleskrivere krydrer deres taler med humor, selvironi og snusfornuft.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57