Politik fra rødderne

Ingen udsigt til ligestilling i byråd

Der er massiv mangel på kvindenavne på partiernes kandidatlister til novembers kommunalvalg. Kun 30% af  kandidaterne er nemlig  kvinder, og chancen for at der bliver rettet op på den skrantende ligestillingen i landets byråd, er minimal.

 valg 2009

Af Janni Brixen | [email protected]

Det bliver endnu et kommunalvalg med tre smilende slipseklædte mænd på valgplakaten for hver kvindelig kandidat. Listerne med kandidater ligger de fleste steder færdige, og billedet af endnu et mandsdomineret kommunalvalg står klart. 

En optælling foretaget af Kommunen viser at kun 30 % af valgets kandidater er kvinder, og det vil kræve en målrettet indsats af de lokale partiforeninger, hvis de vil sikre, at de nye byråd  får flere kvindelige medlemmer end de 27 % som i de forløbne 4 år har haft indflydelse på driften af landets kommuner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57