Politik fra rødderne

Ingen kommunal kontrol af tropisk træ

Kommunerne aner ikke, om deres afrikanske tropiske træ er FSC-certificeret, eller om det stammer fra illegal skovhugst uden tanke for bæredygtighed og lokalbefolkning, viser en undersøgelse lavet for Kommunen.

 tema: tropisk træ

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Bænkene i parken og molen i havnen kan meget vel bestå af illegalt tropisk træ fra Congo-bassinet i Cameroun eller fra andre af verdens truede regnskove. Kommunerne ved nemlig ikke, hvor deres tropiske træ stammer fra, og hvilke certificeringer træet har.

En ny undersøgelse afslører, at 10 ud af 15 landets største kommuner ikke har ønsket eller kunnet fremskaffe dokumentation på deres indkøb af tropisk træ fra Afrika. Organisationen DanWatch har for Kommunen spurgt ind til indkøb af byrumsinventar i afrikansk tropisk træ i perioden 2005 til 2010. Fire ud af de 11 angiver selv, at de har købt partier, der ikke er FSC-certificeret. Det drejer sig om København, Aalborg, Horsens og Randers.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57