Politik fra rødderne

Ingen griber regning for flygtningeberedskab

Grænsekommunerne har haft en række udgifter i forbindelse med indkvartering af flygtningene, der siden søndag er vandret til Danmark fra Tyskland. Men ingen ved, hvem der skal betale regningen.

 syddanmark

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Siden søndag er 3.200 flygtninge vandret og sejlet ind over den danske grænse fra Tyskland, hvilket har fået det kommunale beredskab til at stille op med mandskab, madrasser, bleer og tandbørster. Hvordan regningen skal betales, må ordnes senere, og indtil videre melder alle hus forbi – undtagen Rigspolitiet, som det ikke har været muligt at få i tale.

I Aabenraa Kommune fortæller beredskabschef Jarl Vagn Hansen, at selvom kommunen opfatter opgaven som uden for beredskabsloven, har man valgt at handle loyalt over for politiets ordre. Dog med en streg under, at opgaven ikke hører under beredskabsloven.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57