Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup (V) har været en af de mest markante modstandere af hovedstadsudligningen. Foto: Christer Holte / Polfoto
Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup (V) har været en af de mest markante modstandere af hovedstadsudligningen. Foto: Christer Holte / Polfoto

Ingen analyse af hovedstadsudligningen

Bedre Balance-borgmestrene får ikke deres ønskede analyse af hovedstadsudligningen. Til gengæld er der fokus på at øge udligningen i det kommende kommissorium.

 skævvridning

Af Morten Munkholm | [email protected]

Det bliver svinedyrt at have borgere på langvarig forsørgelse, sagde Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard ved Kommunaløkonomisk Forum i januar. Nu er der så kommet en pris på svinet for de næste to år. Kommunerne kan maksimalt tabe eller vinde 30 millioner kroner de næste to år på det nye refusionssystem, der bliver sat i værk ved årsskiftet.

Dermed fik regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative endelig sat punktum for et forhandlingsforløb, der blev en del længere end forventet. Økonomi- og Indenrigsministeriet havde fra start lagt en model på bordet, hvor kommunernes tab og gevinst blev begrænset til en vis procentdel af skattegrundlaget – den havde over to år sendt godt 167 millioner kroner mere til København, hovedsagelig hentet ind fra en række østjyske og nordsjællandske kommuner.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57