Politik fra rødderne

Indenrigsministeriets øjne hviler på Hedensted og Randers

Stadig flere kommuner har opbygget en solid kassebeholdning. Men for nogle har de seneste år været én lang nedtur, hvor udsigten til at blive sat under administration nu for alvor trænger sig på

 analyse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Den historisk hårde opbremsning i kommunernes forbrug over 2010 og 2011 begynder nu for alvor at vise sig på de kommunale bankbøger. Selv om budgetlægningen også i år mange steder byder på hårde nedskæringer og besparelser, så tegner der sig et samlet billede af en stadig større modstandskraft i den kommunale økonomi.

I hvert fald hvis man afgrænset ser på kommunernes kassebeholdning og udviklingen i denne over de seneste år. Netop offentliggjorte tal over kommunernes likviditet efter kassekreditreglen viser, at kommunerne ved udgangen af andet kvartal i år samlet set har det højeste beløb (i løbende priser) stående på bankbogen siden kommunalreformen i 2007.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57