Politik fra rødderne

Indenrigsministeriet accepterer ulovligt grundsalg

Det var alligevel ikke ulovligt, da Vesthimmerland i 2008 solgte grund videre til alment boligselskab for over det dobbelte af, hvad kommunen selv betalte en uge tidligere

 finansiering

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Økonomi- og Indenrigsministeriet har underkendt Statsforvaltning Nordjylland i en langstrakt sag om salget af en stor byggegrund i den nu hedgangne Aars Kommune og arvtageren Vesthimmerlands Kommune. I en afgørelse fra 2009 slog Statsforvaltningen ellers fast, at to af de fire handler, som det samlede salg var delt op i, var ulovligt. Salgsprisen lå så meget over markedsprisen, at byrådets disposition brød med loven.

Den afgørelse tog Indenrigsministeriet efterfølgende op af egen drift, og afgørelsen lå klar lige før jul. Ministeriet vurderer, at der ikke er tilstrækkeligt sikkert grundlag for at fastslå, at Vesthimmerland har solgt de omhandlede grunde til over markedspris.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57