Politik fra rødderne

img

IMF-chef: Omfordeling er ikke så skidt igen

Det vakte opsigt blandt økonomer verden over, da Den Internationale Valutafond (IMF) i februar konkluderede, at der ser ud til at være en sammenhæng mellem lav ulighed og stabil vækst. I det første danske interview uddyber manden bag studiet, Jonathan Ostry, her sine pointer.

 ulighed

Af Morten Munkholm | [email protected]

Kommunister har indtaget Den Internationale Valutafond!’, skrev Washington Post’s økonomiske journalist Howard Schneider i slutningen af februar.

Årsagen var en nyt studie om sammenhængen mellem ulighed, omfordeling og økonomisk vækst, som valutafondens researchenhed af veluddannede økonomer står bag. Konklusionen på studiet lyder, at stor ulighed i befolkningen er usundt for den økonomiske vækst på langt sigt. Og samtidig afliver de teorien om, at omfordeling af penge fra rig til fattig skulle være skyld i, at væksten i et land går i stå.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57