Politik fra rødderne
Rep fra en JAZZCAMP FOR UNGE PIGER på Aarhus musikskole

I Hamborg spiller alle børn musik

Et storstilet tysk projekt med udvidet musikundervisning i skolen har givet gevinst for både indlæring, samarbejde og selvværd. I Danmark efterspørger eksperter lignende tiltag.

 instrumentalt

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Bedre koncentration, større samarbejdsvilje, øget motivation og en positiv udvikling af både boglige og kreative færdigheder. Det er nogle af de konsekvenser, som en storstilet tysk satsning på udvidet obligatorisk musikundervisning har haft. Under overskriften ‘Jedem Kind ein Instrument’ (JeKi) deltager mere end 70.000 tyske børn i Hamborg og Ruhr-distriktet i det omfattende musiktilbud, der i et samarbejde mellem folkeskolerne og musikskolerne giver de yngste skolebørn instrumentundervisning i grupper.

Tilbuddet er særlig rettet mod skoler med ressourcesvage elever fra hjem, hvor man ofte ikke sender børnene i musikskoler med egenbetaling. Alene i Hamborg deltager mere end 10.000 børn fra 62 af byens godt 200 skoler i JeKi-programmet, som her er både obligatorisk og gratis. Bevillingen kommer fra delstaten, som siden 2009 har brugt omkring 50 millioner kroner på at finansiere de 180 musikpædagoger, som er blevet ansat til at stå for den gruppeinddelte instrumentundervisning. Målet er at bringe kultur og musikforståelse ud til de elever, der ellers ikke ville få mulighed for at lære at spille et instrument, men der er også en lang række interessante positive følgevirkninger af den gode musikundervisning.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57