Politik fra rødderne

En væsentlig forudsætning for konkurrencedygtigheden er en offentlig sektor med kompetente medarbejdere, der ikke misbruger ressourcerne, mener Ove Kaj Pedersen, professor i komparativ politik ved CBS. 
Foto: DJØF
En væsentlig forudsætning for konkurrencedygtigheden er en offentlig sektor med kompetente medarbejdere, der ikke misbruger ressourcerne, mener Ove Kaj Pedersen, professor i komparativ politik ved CBS. Foto: DJØF

Hvordan skal vi konkurrere i fremtiden?

Den danske velfærdsstat er et solidt fundament i den globale konkurrence, men der er behov for højere ambitioner, nye løsninger og øget politisk lederskab, mener ekspertgruppe bag ny rapport.

 eksperimenter

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Det røde gulvtæppe var rullet ud i Operaen. Champagneglassene klirrede, operasangerne kvidrede, og 1500 fremmødte djøffere i deres fineste tøj krammede, småsludrede og grinede, da forvaltningens elite holdt nytårskur. Der var indlagt pauser i programmet til håndtryk og hvidvin, så man kunne blive netværkshøj, som Djøfs chef for netværk Lars Brittain kaldte det, da han fra scenen opfordrede til ikke blot at bruge tiden på at tale med kolleger og gamle studiekammerater. På alle måder var der lagt op til en faglig fætter-kusine-fest med embedsmandseliten. Men da stroferne fra Wagners arie ‘Dich, teure Halle’ klingede af, sænkede alvoren sig over det festlige selskab i Operaen. Danmarks fremtid var på dagsordenen.

”Vi har syv socialdemokratier i Danmark, der alle kæmper for velfærden, men de gør det allesammen på en måde, hvor man skal vælge mellem vækst og velfærd. Men velfærden styrker konkurrenceevnen, så man faktisk kan få mere af begge dele.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57