Politik fra rødderne

Som følge af flygtningestrømmen fra især Bosnien i 90’erne blev der oprettet statslige flygtningelandsbyer - blandt andet denne i Broby, som kunne huse 122 flygtninge. S og DF mener, at den aktuelle situation kalder på en løsning i samme stil.
Foto: Andreas Szlavik / Polfoto
Som følge af flygtningestrømmen fra især Bosnien i 90’erne blev der oprettet statslige flygtningelandsbyer - blandt andet denne i Broby, som kunne huse 122 flygtninge. S og DF mener, at den aktuelle situation kalder på en løsning i samme stil. Foto: Andreas Szlavik / Polfoto

Hvordan skal en flygtningelandsby se ud?

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vil oprette flygtninge­landsbyer, så kommunerne kan aflastes, men hvordan skal de se ud og finansieres? DF har løse bud på begge dele, mens S afventer regeringens næste træk.

 husly

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Tilbage i slutningen af november løb parterne i asylforhandlingerne mod en mur, og en samlet pakke på asyl- og udlændingeområdet blev derfor ikke til noget. Henover muren stod “flygtningelandsby” skrevet, og ifølge både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti stod det skrevet ind i murens cement. Det var et ultimativt krav fra de to partier, at flygtningelandsbyer skulle indgå i forhandlingerne, hvis de skulle bakke op om en samlet asylpakke med stramninger på området. Det var regeringen med udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) ikke klar til, og derfor blev det kun 13 af de foreslåede 34 stramninger, som et flertal stemte igennem i Folketinget.

”De skal ikke integreres. Det her er en midlertidig hjælpeforanstaltning, hvilket jo oprindelig var tanken med asylsystemet, og det skal så fungere, indtil de kan udvises af Danmark igen.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57