Politik fra rødderne
Foto: Polfoto

”Hvis vi siger nej, tager de børnene”

Danske plejefamilier efterlyser bedre ansættelsesvilkår, men KL mener ikke, det giver mening at ændre familiernes status fra selvstændige til ansatte.

 tryghed

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Drengen havde været hos sin plejefamilie i 14 år. Moren var narkoman, og faren var der ingen, som kendte. Derfor virkede familiepleje som det eneste rigtige for en ellers sund dreng, som bare ikke havde noget familie, som kunne tage sig af ham.

Men ud af det blå lå der pludselig et brev i postkassen: Barnet skulle tilbage til sin mor, som kommunen nu godt mente kunne passe på ham.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Jeg syntes det inden for de sidste år er der skåret i lønnen, hvilket giver utryghed i en plejefamilie. Når børnene har været ved en plejefamilie i mange år, er der følelser med og plejefamilierne har meget svært ved at give afkald på barnet lige før det er ved at være klar til at stå på egne ben. Men økonomisk er mange der efterhånden er kommet op i årene, nødsaget til at give afkald på barnet, når vederlagene falder, fordi vederlagene udregnes til en bestemt grad og hvis du ikke har samlet 9 vederlag, kan du ikke opnå fuldtids understøttelse og det vil også gå ud over din efterløn. Når du har et barn på 15 og en på 17, ved du ikke hvor længe du har den sidste og kan hurtigt på denne måde komme i bund med vederlagene, hvilket bevirker at når den på 15 er færdig så sider vi med en meget lille understøttelse.

Hanne Holmgaard, 30. jan 2015


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57