Kommunen.dk
MENU
Med 48 timers arbejde om ugen i gennemsnit føler mange byrådspolitikere sig presset af arbejdstiden, og flere foreslår derfor, at man fuldtidsansætter byrådspolitikere - som minimum udvalgsformændene, der i gennemsnit arbejder 57 timer. Det har man valgt her i Aarhus, hvor man siden 1950 har haft magistratsstyre.
Foto: Charlotte De La Fuente / Polfoto
Med 48 timers arbejde om ugen i gennemsnit føler mange byrådspolitikere sig presset af arbejdstiden, og flere foreslår derfor, at man fuldtidsansætter byrådspolitikere - som minimum udvalgsformændene, der i gennemsnit arbejder 57 timer. Det har man valgt her i Aarhus, hvor man siden 1950 har haft magistratsstyre. Foto: Charlotte De La Fuente / Polfoto

Hvert andet byråds­medlem har ikke tid til familien

Hvert andet byråds­medlem har ikke tid til familien

Byrådspolitikere arbejder i gennemsnit 48 timer om ugen og endnu mere som udvalgs­formænd. Det får flere til at ønske sig mere i løn, fuldtids­politikerstatus eller bedre arbejds­fordeling af opgaverne i byrådet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Fire måneder efter Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste for første gang satte sine ben i byrådssalen i den lille ø-kommune på Vestkysten, var det slut. Ikke med at være byrådspolitiker, men med at være på arbejdsmarkedet. For nu i hvert fald.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.