Politik fra rødderne

Med 48 timers arbejde om ugen i gennemsnit føler mange byrådspolitikere sig presset af arbejdstiden, og flere foreslår derfor, at man fuldtidsansætter byrådspolitikere - som minimum udvalgsformændene, der i gennemsnit arbejder 57 timer. Det har man valgt her i Aarhus, hvor man siden 1950 har haft magistratsstyre.
Foto: Charlotte De La Fuente / Polfoto
Med 48 timers arbejde om ugen i gennemsnit føler mange byrådspolitikere sig presset af arbejdstiden, og flere foreslår derfor, at man fuldtidsansætter byrådspolitikere - som minimum udvalgsformændene, der i gennemsnit arbejder 57 timer. Det har man valgt her i Aarhus, hvor man siden 1950 har haft magistratsstyre. Foto: Charlotte De La Fuente / Polfoto

Hvert andet byråds­medlem har ikke tid til familien

Byrådspolitikere arbejder i gennemsnit 48 timer om ugen og endnu mere som udvalgs­formænd. Det får flere til at ønske sig mere i løn, fuldtids­politikerstatus eller bedre arbejds­fordeling af opgaverne i byrådet.

 arbejdsmiljø

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Fire måneder efter Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste for første gang satte sine ben i byrådssalen i den lille ø-kommune på Vestkysten, var det slut. Ikke med at være byrådspolitiker, men med at være på arbejdsmarkedet. For nu i hvert fald.

- Det var min første periode som folkevalgt, og jeg havde ingen indsigt i, hvad arbejdspresset var. Man sidder på sidelinjen og tænker, at det måske drejer sig om et byrådsmøde og to udvalgsmøder om måneden. Aller-højst 3-4 møder om måneden. Men sådan er det jo slet ikke. Der er jo også alt det ved siden af, som også følger med. Jeg blev uden tvivl over-rasket over, hvor meget arbejde der er ved siden af byrådspolitik, siger Kristine Kaas Krog.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Politikerliv

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57