Politik fra rødderne
Borgerlig facade med højreradikal baggrund? Frauke Petry, leder af det nationalkonservative Alternative für Deutschland (AfD), giver den stigende parti- og statsskeptiske holdning i Tyskland et ansigt og profiterer på den tyske regerings dybe splittelse i flygtningekrisen. Foto: Mathias Irminger Sonne

Hvem er bange for Frauke Petry?

Svaret er: millioner af tyskere og den tyske presse. Men er der grund til at frygte det højreorienterede Alternative für Deutschland, som Petry leder?

 hadprædikant

Af Mathias Irminger Sonne | [email protected]

Nej, hun har ikke slået Merkel af pinden som den mest omtalte og citerede person i Tyskland. Men hun er godt på vej deropad: Frauke Petry, den suverænt mest profilerede af de to ledere af Tysklands nationalkonservative parti AfD, der med godt 10 % tilslutning og tre forestående delstatsvalg måske kommer til at vende op og ned på tysk politik.

Hvis du stiller hende et spørgsmål selv i en større forsamling, kniber hun i reglen øjnene let sammen, mens hun kigger lige på dig. Efter et indledende "Schauen Sie mal" - prøv engang at se - viser den 40-årige kemiker ved hvert svar, at partiet har fundet en talskvinde med skarp analytisk sans og bred appel - og en udtalt evne til ukonkrete formuleringer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57