Kommunen.dk
MENU
John Christmas Møller (på cykel) og konseilspræsident Carl Theodor Zahle ankommer til Christiansborg. For Christmas Møller var bønderne konservative kernevælgere.
Foto: Tage Christensen / Polfoto
John Christmas Møller (på cykel) og konseilspræsident Carl Theodor Zahle ankommer til Christiansborg. For Christmas Møller var bønderne konservative kernevælgere. Foto: Tage Christensen / Polfoto

Hvad blev der af den konservative landbrugsfløj?

Hvad blev der af den konservative landbrugsfløj?

Ved partiets fødsel blev landmændene udset til at være kerne­vælgere for De Konservative. I dag gør partiets grønne profil livet svært for både landbrug og regering, mener partiets borgmester i Vesthimmer­land, Knud Kristensen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvorfor skifter du ikke bare til Venstre? Som konservativ borgmester i Vesthimmerland har Knud Kristensen fået mange kvikke kommentarer med på vejen de seneste måneder. Med partiets udmelding i februar om, at statsministeren måtte vælge mellem Eva Kjer Hansen (V) eller nyvalg, blev landbruget kastet ud i et limbo mellem at beholde den mest populære minister, de har haft i flere år, eller at risikere at miste den blå regering, som har lovet bod og bedring i forhold til landbrugets økonomiske kvaler.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.