dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
John Christmas Møller (på cykel) og konseilspræsident Carl Theodor Zahle ankommer til Christiansborg. For Christmas Møller var bønderne konservative kernevælgere.
Foto: Tage Christensen / Polfoto
John Christmas Møller (på cykel) og konseilspræsident Carl Theodor Zahle ankommer til Christiansborg. For Christmas Møller var bønderne konservative kernevælgere. Foto: Tage Christensen / Polfoto

Hvad blev der af den konservative landbrugsfløj?

Hvad blev der af den konservative landbrugsfløj?

Ved partiets fødsel blev landmændene udset til at være kerne­vælgere for De Konservative. I dag gør partiets grønne profil livet svært for både landbrug og regering, mener partiets borgmester i Vesthimmer­land, Knud Kristensen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvorfor skifter du ikke bare til Venstre? Som konservativ borgmester i Vesthimmerland har Knud Kristensen fået mange kvikke kommentarer med på vejen de seneste måneder. Med partiets udmelding i februar om, at statsministeren måtte vælge mellem Eva Kjer Hansen (V) eller nyvalg, blev landbruget kastet ud i et limbo mellem at beholde den mest populære minister, de har haft i flere år, eller at risikere at miste den blå regering, som har lovet bod og bedring i forhold til landbrugets økonomiske kvaler.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier