Husdyrsager på vej til at hobe sig op igen

Miljøklagenævnet har hjemvist en lang række husdyrsager. Nu klager Nordfyns Kommune og advarer om, at sagerne på ny vil hobe sig op i kommunerne.

 miljøklager

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Connie Hedegaard (K) bad i 2007 kommunerne om at komme i gang, Troels Lund Poulsen (V) satte et projekt i gang til at nedbragt sagspuklerne i kommunerne. Og spørgsmålet er nu, hvad Karen Ellemann (V) vil gøre. Aktuelt har Miljøklagenævnet hjemvist omkring 50 husdyrsager og givet ekstra arbejde i de kommunale natur- og miljøforvaltninger, efter at en længe ventet vejledning fra Miljøstyrelsen så dagens lys i juli 2010. Det får nu Nordfyns Kommune til at sende en indsigelse mod Miljøklagenævnets praksis. I indsigelsen nævner kommunen, at de afviste sager fra Nordfyn har to fællestræk - nemlig at miljøgodkendelsen er givet, inden den nye vejledning trådte i kraft, og at de ikke er hjemvist med henvisning til forkert eller manglende vurdering, men fordi Miljøklagenævnet finder det rigtigst at få dem behandlet i overensstemmelse med retningslinjerne i den nye vejledning. 

Den ældste sag har Nordfyns Kommune afgjort allerede 1. maj 2007 - altså mere end tre år før vejledningen udkom. Og kommunen mener ikke, at en ny vejledning kan være grund nok til at genoptage allerede afgjorte sager. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57