Kommunen.dk
MENU

Husdyrsager på vej til at hobe sig op igen

Husdyrsager på vej til at hobe sig op igen

Miljøklagenævnet har hjemvist en lang række husdyrsager. Nu klager Nordfyns Kommune og advarer om, at sagerne på ny vil hobe sig op i kommunerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Connie Hedegaard (K) bad i 2007 kommunerne om at komme i gang, Troels Lund Poulsen (V) satte et projekt i gang til at nedbragt sagspuklerne i kommunerne. Og spørgsmålet er nu, hvad Karen Ellemann (V) vil gøre. Aktuelt har Miljøklagenævnet hjemvist omkring 50 husdyrsager og givet ekstra arbejde i de kommunale natur- og miljøforvaltninger, efter at en længe ventet vejledning fra Miljøstyrelsen så dagens lys i juli 2010. Det får nu Nordfyns Kommune til at sende en indsigelse mod Miljøklagenævnets praksis. I indsigelsen nævner kommunen, at de afviste sager fra Nordfyn har to fællestræk - nemlig at miljøgodkendelsen er givet, inden den nye vejledning trådte i kraft, og at de ikke er hjemvist med henvisning til forkert eller manglende vurdering, men fordi Miljøklagenævnet finder det rigtigst at få dem behandlet i overensstemmelse med retningslinjerne i den nye vejledning. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.