Politik fra rødderne

Højrefløjen tager landbruget under vingen

Regeringens klimakatalog går for ensidigt efter landbruget, mener Venstre. Sammen med K og LA frygter partiet for erhvervslivets konkurrenceevne

 klimaplan

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har i dag fremlagt et virkemiddelkatalog med 78 klimatiltag, der kan tages i brug for at nå målsætningen og 40 procent CO2-reduktion i 2020. Men selvom ministeren flere gange har understreget, at alle værktøjer potentielt kan benyttes, er det store landbrugsparti Venstre oppe på dupperne.

- Jeg er dybt bekymret for, hvad det her vil føre til af omkostninger for erhvervslivet. Jeg frygter for konkurrenceevnen – mange virksomheder har jo allerede flyttet produktionen ud af Danmark, fordi det er blevet for dyrt at producere her, og vi risikerer nu en yderligere udflytning af arbejdspladser, siger klima-, og energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til dk-teknik og tilføjer:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57