Politik fra rødderne

Finansministeren foreslår at lempe på eksempelvis krav til helbredsvurderinger, modtageklasser og boligplacering for at gøre integrationsinsatsen billigere. 
Foto: Philip Davali/POLFOTO
Finansministeren foreslår at lempe på eksempelvis krav til helbredsvurderinger, modtageklasser og boligplacering for at gøre integrationsinsatsen billigere. Foto: Philip Davali/POLFOTO

Hjort: Lempelser skal skaffe penge til flygtninge

Regeringens eftersyn af økonomien på integrationsområdet er på trapperne. Men selvom det skulle vise sig, at der mangler penge til kommunerne, slog finansministeren igen i sidste uge fast, at de ikke får flere midler end aftalt. I stedet skal integrationsindsatsen gøres billigere.

 penge

Af Morten Munkholm | [email protected]

Det bliver kommunerne selv, der skal levere svaret på, hvordan den øgede flygtningestrøm skal finansieres lokalt.

Ved et samråd onsdag slog finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) endnu en gang fast, at regeringen kun åbner op for at lempe regler, men ikke for at sende flere penge til kommunerne, når de senere på måneden mødes med KL for at drøfte flygtningesituationen. Dog var al snak om jammer og klynk fra kommunerne pakket væk.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57