Politik fra rødderne

Hjælp til selvhjælp er et hit i kommunerne

Flere og flere kommuner har fået øjnene op for, at det er både bedre og billigere at lære borgerne at klare sig selv. Den ekstra indsats tjener sig hurtigt ind, men eksperter advarer kommunerne imod kun at gøre det for pengenes skyld.

 tema: sundhed

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hårvask, støvsugning og hjælp til at smøre sildemadden. Hver dag bliver plejepersonale i tusindtal sendt ud for at hjælpe borgere med at klare hverdagens gøremål, og det er både dyrt og omstændeligt for kommunerne. Assistance til større selvstændighed for svækkede borgere er ved at vinde frem, og et stigende antal kommuner satser nu på, at flere borgere fremover skal kunne klare sig selv. Det sparer kommunerne for store udgifter og giver samtidig borgerne en bedre livskvalitet, viser flere initiativer.

Fredericia Kommune søsatte i 2008 projektet Længst Muligt i Eget Liv, LMEL, som gennem en koordineret indsats skulle forhindre flere borgere i at ende som passive modtagere af praktiske eller personlige ydelser. Og det lykkedes: På et år sparede kommunen 15 millioner kroner, viser en evaluering, som DSI har foretaget. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57