Kommunen.dk
MENU

Hjælp til selvhjælp er et hit i kommunerne

Hjælp til selvhjælp er et hit i kommunerne

Flere og flere kommuner har fået øjnene op for, at det er både bedre og billigere at lære borgerne at klare sig selv. Den ekstra indsats tjener sig hurtigt ind, men eksperter advarer kommunerne imod kun at gøre det for pengenes skyld.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hårvask, støvsugning og hjælp til at smøre sildemadden. Hver dag bliver plejepersonale i tusindtal sendt ud for at hjælpe borgere med at klare hverdagens gøremål, og det er både dyrt og omstændeligt for kommunerne. Assistance til større selvstændighed for svækkede borgere er ved at vinde frem, og et stigende antal kommuner satser nu på, at flere borgere fremover skal kunne klare sig selv. Det sparer kommunerne for store udgifter og giver samtidig borgerne en bedre livskvalitet, viser flere initiativer.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.