Politik fra rødderne

Håndværksrådet vil forenkle forhandlinger

Håndværksrådet ser gerne, at kommuner kun får mulighed for at forhandle med bedste tilbudsgiver i udbud ved bygge- og anlægsarbejde efter tilbudsloven. På den måde undgås det, at leverandører spilles ud mod hinanden.

 udbudsadfærd

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Det er udtryk for dårlig skik, når indkøbere spiller leverandører ud mod hinanden. Med de nuværende regler i tilbudsloven er det imidlertid svært at kontrollere, lyder det fra Håndværksrådet.

De danske udbudsregler for bygge- og anlægsarbejder i tilbudsloven giver nemlig et helt andet spillerum for forhandling sammenlignet med et udbud inden for EU-reglerne, fortæller chefjurist Peter Andersen fra Håndværksrådet. For eksempel har indkøberne mulighed for at forhandle med de tre bedste tilbudsgivere i en priskonkurrence, hvis tildelingskriteriet er det ”økonomisk mest fordelagtige bud”. I EU er der forhandlingsforbud.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57