Politik fra rødderne

Halvdelen af varmeregningen skal betales tilbage til forbrugerne

For høje priser for fjernvarme på grund af udokumenterede udgifter til administration kommer til at koste energikoncern dyrt

 varme

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Energikoncernen E.ON skal tilbagebetale 13,9 mio. kr. Det har Energistyrelsen besluttet i en tilkendegivelse, som kom onsdag i denne uge.  Millionerne skal kanaliseres tilbage til varmekunderne, fordi der i 2010 er blevet opkrævet for høje priser for fjernvarmen, har Energistyrelsen vurderet. De 13,9 mio. udgør halvdelen af de opkrævede udgifter til administration, og her mener styrelsen altså ikke, at E.ON har kunnet dokumentere tilfredsstillende, hvad pengene er gået til.

Fjernvarmebrugerne kalder sig selv for ’stavnsbundne’ i en ’håbløs situation’. I et brev til klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) har repræsentanter for fjernvarmebrugere i Gørløse, Hjortekær, Skævinge, Slagslunde og Ørslev-Terslev skrevet, at de nu vil kræve handling: De vil have deres penge retur, og de fremtidige varmeregninger sat ned. De frygter, at det vil trække ud, inden tilsynets tilkendegivelse fører til en endelig afgørelse i sagen. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57