Politik fra rødderne

Omar Abdel Hamid El-Hussein affyrede 14. februar en byge af skud med maskinpistol under debatmødet med den svenske tegner Lars Vilks. Ud på natten angreb han en Bat Mitzvah-fejring i synagogen i København. Siden har flere kommuner sammenstykket antiradikaliseringsplaner, men mange er endnu ikke med. 
Foto: Lars Krabbe / Polfoto
Omar Abdel Hamid El-Hussein affyrede 14. februar en byge af skud med maskinpistol under debatmødet med den svenske tegner Lars Vilks. Ud på natten angreb han en Bat Mitzvah-fejring i synagogen i København. Siden har flere kommuner sammenstykket antiradikaliseringsplaner, men mange er endnu ikke med. Foto: Lars Krabbe / Polfoto

Halvdelen af kommunerne er stadig uden antiradikaliseringsplan

Når mere end halvdelen af kommunerne ingen antiradikaliseringsplan har, koster det på fagligheden, lyder det fra Socialpædagogerne. Men der er vigtigere indsatser end en plan i alle kommuner, siger forskere og PET.

 ekstremisme

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

I USA er Valentinsdag forbundet med blomster, chokolade og fejring af kærlighed tilsat sukkersød amerikansk romantik, som man kender det fra Hollywood. Men 14. februar 2015 var det ikke den lyserøde højtid, som fyldte mediebilledet i Danmark. I stedet trak den unge Omar El-Hussein overskrifter verden over, efter han havde åbnet ild mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København og senere mod synagogen i Indre By.

Allerede i 2010 blev Københavns Kommune gjort opmærksom på den på det tidspunkt 17-årige El-Husseins kriminelle løbebane. Man vurderede dog, at der ikke var behov for mere end en screening. På bare fire måneder i 2014 lavede Kriminalforsorgen tre indberetninger om, at El-Hussein var på vej mod radikalisering, men der blev ikke sat ind. Og et år senere var han død efter at have taget to personer med sig i faldet i det, som siden er blevet kaldt det første terrorangreb i Danmark i 20 år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57