Politik fra rødderne

Halvbeskidt vand skal forbedre virksomheders konkurrenceevne

Virksomheder og husholdninger kan på sigt spare på vandet ved at bruge sekundavand til de opgaver, der ikke kræver rent vand. Nye partnerskaber skal undersøge områdets ellers oversete potentialer

 ressourcekrise

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Det er dyrt og måske slet ikke nødvendigt, når vi bruger rent drikkevand til en bred vifte opgaver. Det er baggrunden for, at regeringen og Enhedslisten nu har afsat otte mio. kr. til nye partnerskaber mellem virksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder. De nye partnerskaber skal undersøge, om der i højere grad kan bruges sekundavand i stedet for rent drikkevand. 

Enhedslistens miljøordfører Per Clausen peger på to gode ting i det øgede fokus på sekundavandets potentialer: For det første er der en miljømæssig gevinst ved at reducere vandforbruget.
- Det andet er, at det sådan set også giver mulighed for, at virksomhederne kan spare penge ved at genanvende deres vand. Virksomheder, der har et stort vandforbrug, har store udgifter i forbindelse med det. Derfor vil vi selvfølgelig gerne være med til at undersøge, om det kan reduceres, siger Per Clausen til dk-teknik.
Sekundavandets potentialer er kommet på dagsordenen som et led i det overordnede fokus på ressourcer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57