Politik fra rødderne

Hæmskoen for OPP skal fjernes

Der ligger et stort potentiale i Offentlige Private Partnerskaber, men de har svært ved at komme ud over rampen på grund af krav om deponering. Derfor opfordrer borgmesteren i Sønderborg og KL ministeren til at ændre reglerne. 

 opp

Af Redaktionen | [email protected]

Klimaet står højt på dagsordnen i Sønderborg, hvor kommunen har sat et mål om CO2-neutralitet i 2029. Som et skridt i den grønne retning fik Sønderborg derfor sidste år ideen til at bygge Danmarks første energirigtige skole gennem et Offentligt Privat Partnerskab (OPP) med Sydenergi. Men det skulle hurtigt vise sig, at ideen allerede blev aflivet på tegnebrættet.

”Det viste sig, at kommunen skulle deponere det fulde beløb af, hvad det ville koste at bygge skolen, hvilket var urealistisk,” forklarer Sønderborgs borgmester Aase Nye-gaard (Fælleslisten).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57