Politik fra rødderne

Hækkerup: Intet loft på socialrådgiveres sagsbyrde

Socialministeren trodser ekspert og afviser, at Folketinget vil sætte et max-tal på, hvor mange sager kommunale sagsbehandlere må have

 arbejdspres

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Socialrådgiverforeningens kæphest, et loft over antal sager per sagsbehandler, blev for nylig genoplivet af forsker i socialt arbejde, Karin Kildedal, da hun i et brev til Karen Hækkerup rådede til at fastsætte en grænse for, hvor mange sager en socialrådgiver må have. Ministeren afviser nu i sit svar til Kildedal, at et loft kan komme på tale. Det er den enkelte leders opgave at vurdere sagsbyrden ude i kommunerne.

Kolossale forskelle
Karin Kildedal mener, at der i dag er for store kommunale forskelle. Nogle steder sidder sagsbehandlerne med omtrent 30-35 sager, som er anbefalingen fra Dansk Socialrådgiverforening, mens andre steder sidder nogen med op til 100 sager.
- Vi ser i praksis, at der er meget forskellige vilkår for socialrådgiverne, både hvad angår sagsantal og faglig kvalitet. Og det, mener jeg ikke, er rimeligt i et lille land som Danmark, at man får forskellig behandling, alt efter hvilken kommune man bor i, siger Karin Kildedal.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57