Politik fra rødderne
Foto: NIELS HOUGAARD / Polfoto

Haarder i clinch med hovedstaden

Bertel Haarder har siddet som minister i længere tid end Thorvald Stauning og Jens Otto Krag. Men kulturminister har han aldrig været før. Nu varsler han et opgør med kulturens naturlige placering i København og de mange statskroner, der havner i kommunen.

 udflytning

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Bertel Haarder står i et lyskryds i Nykøbing Mors. Allerede på lang afstand kan man høre en motor nærme sig som torden ude over Limfjorden. Drønet fra den udborede knallert bliver så øredøvende, at man må holde sig for ørene, da den endelig suser forbi, og først et lille minut senere får man ørenlyd igen.

- Direktøren i Nakskov Kommune sagde engang til mig, at nogle kommuner har det problem, at de unge flytter derfra, men i Nakskov har man det modsatte problem. For mange unge bliver – og kører rundt på deres udborede knallerter som den idiot, der kørte forbi lige der, råber Bertel Haarder gennem resterne af motorlyden, hvorefter han bryder ud i et gnæggende latterbrøl.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57