Politik fra rødderne
Foto: Stine Bidstrup / Polfoto

Gyldal vil rejse større debat om KL-fusion

Siger man ja til en fusion mellem KL og Danske Regioner, siger man samtidig ja til Finans­ministeriets logik om, at stort er godt, mener Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S). Derfor kræver han en større diskussion om kommunestyrets fremtid, end KL’s ledelse lægger op til.

 interview

Af Morten Munkholm | [email protected]

Det ligner en stor selvfølgelighed: To organisationer sammensat ved lokalvalg, afhængige af økonomiaftaler og med overlappende arbejdsopgaver. Da KL og Danske Regioner i slutningen af november meldte ud, at de nu vil undersøge mulighederne for en fusion, lignede det en idé, der var bred konsensus om – kun De Konservative stod udenfor.

På Kommunalpolitisk Topmøde torsdag får KL’s delegerede så 45 minutters oplæg og diskussion om planerne, inden de fredag skal sige ja tak til den undersøgelse, der skal danne grundlaget for næste års beslutning om en fusion. Men hvor det måske for menigmand ligner konsensus, ligner det for Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) apati. For ham er fusionsplanerne et tog, der er kørt afsted fra KL’s bestyrelseslokaler og nu er ved at tromle henover det kommunale landkort.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57