Politik fra rødderne
De fleste af Økolariets udstillinger er interaktive. Når gæsterne går aktivt på opdagelse, lærer de uden at være klar over det, lyder filosofien bag. Foto: Vejle Kommune

Grøn omstilling kan også være sjov

Med oplevelser i børnehøjde, interaktive udstillinger og en solid faglig forankring giver Økolariet borgere i Vejle Kommune og res-ten af verden en grøn opdragelse.

 opdragelse

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Vandet står ud til alle sider, når det rammer bilens køler. Et knaptryk aktiverer den figur, der forestiller en bilejer med en vandslange og påmonteret vaskekost. Nu vasker han fronten af sin bil, der hænger i en glasmontre under loftet i Økolariet. Vandet løber ned gennem et afløb i hovedhøjde og ud gennem et filter. På en lille skærm under en afløbsrist i gulvet bliver en video samtidig aktiveret. Den fortæller om vandforbruget, om, hvad der sker, efter vandet forsvinder gennem gulvristen, og om de konsekvenser for miljø og natur, som spildevandet har.

Bilvasken er et af mange interaktive elementer i den faste udstilling i Økolariet. Her kan de besøgende blive klogere på ressourcer og klima, natur og miljø samt affald og genbrug. Med over 60.000 årlige besøgende fra både Vejle Kommune og resten af landet og verden har stedet gode forudsætninger for at oplyse og opdrage til større klimabevidsthed og omtanke for miljø og natur.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Energi & forsyning

Klima

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57