Politik fra rødderne

Ghettosucces på lånt tid

Unge rødder i lektiecaféen, tryggere beboere og flere i arbejde. En boligsocial indsats i Valby har givet nyt liv til bydelen. Men kortvarige støttemidler spænder ben for arbejdet.

 samarbejde

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

En ung indvandrerdreng med en lidt for stor hue toner frem på Akacieparkens hjemmeside, mens arabisklydende hiphop-beats kører i baggrunden.

- Hey, jeg hedder Omar. Og velkommen til AKP, siger han  i introduktionsvideoen på hjemmesiden. Akacieparken er et udsat boligområde i Valby, som indtil for tre måneder siden var defineret som en ghetto. I dag er der oprettet et målrettet samarbejde mellem kommunen, den lokale boligorganisation og en række frivillige aktører, og området er hoppet af regeringens ghettoliste. Partnerskabet er også det, der skal sikre Akacieparkens fremtid, når støttemidlerne til det boligsociale projekt ophører om tre år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57