Politik fra rødderne

Gevinster ved kommunale it-projekter følges ikke op

Kommuner risikerer at gå glip af besparelser ved it-projekter, fordi mange aldrig følger op på, om de forudsatte gevinster indfries. Flere og flere begynder dog at vise interesse for evalueringer, oplever forsker.

 evaluering

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Målet med digitalisering er ofte effektivisering. Alligevel følger mange kommuner ikke op på resultaterne af deres it-projekter, fortæller adjunkt Jeppe Agger Nielsen fra Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet. Det er en skam, mener han.

”Det er helt klart min anbefaling, at man bliver mere opmærksom på og systematisk begynder at arbejde med opfølgning på it-projekter. Det er man ikke kommet specielt langt med,” siger Jeppe Agger Nielsen, der siden 2009 har deltaget i et forskningsprojekt omkring fremme af kompetencer i it-ledelse i samarbejde med 12 kommuner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57