Kommunen.dk
MENU

Gebyrer skal ikke finansiere affaldsforskning

Gebyrer skal ikke finansiere affaldsforskning

Benedikte Kiær, miljøordfører for Konservative, mener, at Danmark er rigtig godt med, når det kommer til forskning på affaldsområdet. Og så ser hun det som et strategisk forskningsfelt

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

 Forbrænding kontra genanvendelse: Ser du det som et spørgsmål om ’enten eller’ eller ’både og’?
Jeg synes jo sådan set, at det er både og. Jeg ved godt, at der er nogen, som har været enormt glade for at brænde alt af, men jeg synes også, at det er væsentligt, at arbejde med biomasse på anden måde. Udvinding af biobrændstof fra forskellige former for biomasse er jo noget, jeg har beskæftiget mig meget med qua mit tidligere arbejde (kommunikationsrådgiver i BioGasol, red.). Så jeg mener helt klar, at det er et både og. Også fordi det, man brænder af, nogen gange bliver af en højere kvalitet, når man har prøvet at udvinde andre ting fra det, - og det er faktisk nogle gange bedre for kedlerne, når man skal fyre det af. Det er ikke fordi, man nødvendigvis behøver at brænde meget mindre af fremover. Hvis man fx kører de her bioprocesser, altså kører processer for at udvinde biobrændstof af biomasse fra landbruget, energiafgrøder eller noget i den stil – eller når man bliver dygtigere til også at bruge organisk affald fra husholdningerne, jamen så får man jo, når processen er overstået, noget tilbage, der hedder lignin, som er enormt godt at brænde af. Så jeg mener sådan set egentlig, at det er en både og. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.