Politik fra rødderne

Gæld i schweizerfranc steget en halv milliard

Schweizerfrancens himmelflugt fortsatte hele sidste år. Det betyder, at kommunernes gæld er vokset med en halv milliard kroner siden udgangen af 2009. Hvidovre og Faxe beholder deres lån i håbet om at undgå tab.

 investering

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Kommunerne kan bare se til, mens deres lån i schweizerfranc bliver dyrere og dyrere. Sidste år viste en undersøgelse fra Kommunen, at 33 kommuner havde lån for 2,9 milliarder kroner i schweizerfranc ved udgangen af 2009. I dag skylder de en halv milliard kroner mere, medmindre de har omlagt lånet med tab eller afdraget gælden. Det viser en beregning af stigningen i den gennemsnitlige månedskurs på schweizerfranc fra december 2009 til 2010, der i alt er steget 17 procent. Sidste år sluttede dagskursen helt oppe på 597,6.

Det har dog ikke fået Faxe og Hvidovre til at ryste på hænderne, selv om de begge ville genoverveje deres lån, hvis kursen nåede op på henholdsvis 570 og 580. Ved udgangen af 2009 havde Hvidovre lån for 245 millioner kroner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57