Kommunen.dk
MENU

Gæld i schweizerfranc steget en halv milliard

Gæld i schweizerfranc steget en halv milliard

Schweizerfrancens himmelflugt fortsatte hele sidste år. Det betyder, at kommunernes gæld er vokset med en halv milliard kroner siden udgangen af 2009. Hvidovre og Faxe beholder deres lån i håbet om at undgå tab.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Kommunerne kan bare se til, mens deres lån i schweizerfranc bliver dyrere og dyrere. Sidste år viste en undersøgelse fra Kommunen, at 33 kommuner havde lån for 2,9 milliarder kroner i schweizerfranc ved udgangen af 2009. I dag skylder de en halv milliard kroner mere, medmindre de har omlagt lånet med tab eller afdraget gælden. Det viser en beregning af stigningen i den gennemsnitlige månedskurs på schweizerfranc fra december 2009 til 2010, der i alt er steget 17 procent. Sidste år sluttede dagskursen helt oppe på 597,6.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.