Politik fra rødderne

Fyring på rådhuse er populær besparelse

Der bliver grebet i egen barm i de kommunale forvaltningers forsøg på at finde besparelser på næste års budget. Det handler både om symbolik og bundlinje.

 budget 2011

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Landet over har nyvalgte byråd kæmpet sig igennem en historisk hård udfordring med at få de kommende års økonomiske kabale til at gå op. Uagtet regeringens mantra om, at nulvækst er det samme som status quo, er realiteten, at et stort antal kommuner har måttet vedtage massive besparelser for at overholde både skatteloft og serviceramme.

Ifølge Politiken betyder det fyringer af kommunalt ansatte i 97 procent af kommunerne (45 ud af 46 adspurgte), og et stort flertal (32 af de adspurgte) siger, at der vil ske besparelser på administrationen. Det gælder blandt andet Randers, hvor borgmester Henning Nyhuus (S) gik til de endelige budgetforhandlinger i torsdags med en forventning om at kunne reducere de administrative udgifter med 40 millioner kroner over de kommende tre år. Svarende til omkring 25 procent af det samlede besparelsesbehov i perioden på 185 millioner kroner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57