Fyring på rådhuse er populær besparelse

Der bliver grebet i egen barm i de kommunale forvaltningers forsøg på at finde besparelser på næste års budget. Det handler både om symbolik og bundlinje.

 budget 2011

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Landet over har nyvalgte byråd kæmpet sig igennem en historisk hård udfordring med at få de kommende års økonomiske kabale til at gå op. Uagtet regeringens mantra om, at nulvækst er det samme som status quo, er realiteten, at et stort antal kommuner har måttet vedtage massive besparelser for at overholde både skatteloft og serviceramme.

Ifølge Politiken betyder det fyringer af kommunalt ansatte i 97 procent af kommunerne (45 ud af 46 adspurgte), og et stort flertal (32 af de adspurgte) siger, at der vil ske besparelser på administrationen. Det gælder blandt andet Randers, hvor borgmester Henning Nyhuus (S) gik til de endelige budgetforhandlinger i torsdags med en forventning om at kunne reducere de administrative udgifter med 40 millioner kroner over de kommende tre år. Svarende til omkring 25 procent af det samlede besparelsesbehov i perioden på 185 millioner kroner.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57