Politik fra rødderne

Odense Bibliotek lånte 30 GPSer af Geo Fyn, som de delte ud til de besøgende under årets Harry Potter-festival for at se, om de mange aktiviteter rundtom i byen blev brugt. Mange børn har nemlig ikke en smartphone, og derfor kan gammeldags GPSer være et godt redskab, fortæller Geo Fyns Jesper Gaardboe Jensen. Grafik: Geo Fyn
Odense Bibliotek lånte 30 GPS'er af Geo Fyn, som de delte ud til de besøgende under årets Harry Potter-festival for at se, om de mange aktiviteter rundtom i byen blev brugt. Mange børn har nemlig ikke en smartphone, og derfor kan 'gammeldags' GPS'er være et godt redskab, fortæller Geo Fyns Jesper Gaardboe Jensen. Grafik: Geo Fyn

Fyn fælles om smart city-løsninger

De ti fynske kommuner har dannet det fælles smart city-selskab Geo Fyn. Det sparer penge og deler viden på tværs af kommunegrænser. Men sporingen af mobiltelefoner kan vise sig at være i strid med EU-lovgivning, advarer ekspert.

 samarbejde

Af Frederik Buhl Kristensen | [email protected]

Går eller kører du rundt i Odense med din smartphone i lommen, vil din færden med stor sandsynlighed blive opfanget af en af byens 10 såkaldte wifi-sniffere. De er sat op af aktieselskabet Geo Fyn, som er ejet af de ti fynske kommuner og bevilger penge til innovative løsninger til kommunerne.

– Vi er sat i verden for at lave innovative dataprojekter på tværs af kommunegrænserne og på tværs af forvaltningerne i kommunerne, fortæller projektchef i Geo Fyn Jesper Gaardboe Jensen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Innovation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57